1ο Επιστημονικό Συνέδριο – Συμπόσιο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και του ΕΣΠΛΟ

«Τι άλλο είναι η τέχνη; Οι τέχνες στην εκπαίδευση και η συμβολή τους στην ανθρωποκεντρική παιδαγωγική». 8 έως 11 Απριλίου 2022, Καλλιτεχνικό Σχολείο – Πολιτιστικό & Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου, με αφορμή την 18η επέτειο από την ίδρυσή του και την ενεργή παιδαγωγική – καλλιτεχνική παρουσία και δράση του, επιθυμεί μέσα από τα μαθήματα Εικαστικών, Θεάτρου, Κινηματογράφου και Χορού, που συναποτελούν μαζί με τα μαθήματα γενικής παιδείας το βασικό του πρόγραμμα σπουδών, να κοινωνήσει τη διδακτική, παιδαγωγική και ανθρωποκεντρική εμπειρία του. Σκοπός του συνεδρίου είναι να προωθήσει τον γόνιμο και δημιουργικό διάλογο μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και να θέσει τις βάσεις ευρύτερων προβληματισμών αναφορικά με την ανάδειξη της Τέχνης και της Καλλιτεχνικής Παιδείας ως μέσο μετάδοσης και διάχυσης της γνώσης, εμπλουτισμού της διδασκαλίας και ενδυνάμωσης της μάθησης και της αγάπης των παιδιών για το σχολείο. Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.art-school.gr/category/synedrio

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου ευχαριστεί ιδιαιτέρως την Διευθύντρια του Εργαστηρίου Σκηνικής Πράξης και Λόγου, κα Κ. Σαβράμη και την κα Μαρία Φραγκή για την συμβολή τους στην διοργάνωση και υλοποίηση του συνεδρίου.

Η διευθύντρια
Μαρία Καλουδιώτη

Συνεργασίες

Barba-Varley Foundation ISTΑ “Learning to see”
ODIN TEATRET
ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ